Skapa ett eget Instagramkonto för hunden

Internet kryllar av klipp med gulliga djur, det kan vara allt från grisar, kossor och kattungar. För att inte nämna hundar och hundvalpar, dessa bedårande fyrbenta små vänner är nog bland de mest delade djurklippen av dem alla.

Din hund på Instagram

Så för dig som har en hund som är lite sådär extra söt och charmig, du borde starta ett eget Instagramkonto för din lilla ögonsten. När du bestämt dig för att göra detta kan du i obegränsad mängd lägga ut alla de där fina bilderna du har tagit och tar på vovven.

Bilder med kvalitet och tema

Om du inte bara är ute efter att för egen del ha ett eget fotokollage online för din hund utan också vill att andra ska få se hur fin och söt den är, så måste du lägga ner tid och engagemang på kontot. Med andra ord kan sägas att du inte kan lägga upp vilka bilder som helst utan att det måste vara bilder med kvalitet. Det bästa är om du kan nischa ditt hundkonto extra mycket och exempelvis ha en återkommande färg och annat tema i bilderna på hunden. Ett tema som brukar gå hem hos de flesta följare är att ta bilder i fin natur. Ta exempel bilder på hunden på landet eller vid en bondgård. Låt miljön prägla bilderna och låt det vara genomgående. Ta exempel bilder en sommardag på en åker, i en vacker hästhage eller med en ladugård och Betesputs i bakgrunden. Eller varför inte med stallkatten som en fin detalj på några av bilderna. Ett annat tema skulle kunna vara att ta bilder på hunden i olika outfits, låt hunden ha en rosett runt halsen, en hatt eller ett par glasögon vilandes på nosen. Vad du än väljer för tema så kom ihåg att alltid också lägga energi på att bilderna har rätt skärpa och fokus. Som tur är finns ju många funktioner att använda direkt på Instagram som gör att du kan förbättra dina bilder efter att du tagit dem.

Tagga bilderna för att få andra att hitta din hund

Om du är ute efter många följare till din vovves konto så är det smart att tagga bilderna med passande ord och fraser. Om du till exempel har en pinscher så är det lämpligt att tagga bilden med det ordet och böjningar på det. På detta sätt blir det enklare för följare att hitta kontot som du har för din hund. Innan du startar ditt konto kan du själv göra lite forskning i vad andra med liknande hundkonton på Instagram taggar sina bilder med och på så vis inhämta inspiration för hur de själv ska göra.

Lycka till med ditt hundkonto på Instagram!