Städning och hundar

Om man har en eller rent av flera hundar märker man ganska snabbt att det är en hel del svårare att städa när man har en hund, jämfört med när man inte har en sådan. När det inte finns en hund eller andra husdjur slipper man fälld päls, leriga tassar, pinnar och en hel del annat. Men finns det några knep man kan ta till när man ska städa och har en hund?

Städning inför flytt

Om man ska flytta kan städningen vara ett av momenten man drar sig lite extra för. Det tar inte, som många tror, bara någon timme att städa utan det krävs en hel del tid. Om man har haft en hund i bostaden tar det ofta än längre tid. Genom att anlita flyttstäd i Göteborg eller på den plats man bor på kan man slippa lägga lika mycket tid på just städningen. Företag som sysslar med städning är experter på att rengöra bostäder och då behöver man som avflyttande inte tänka på att få betala extra för att lägenheten eller huset inte är tillräckligt rent.

Veckostädning

Även en så enkel sak som veckostädningar kan bli extra jobbiga när man har en hund. Det kan vara hundleksaker överallt. Hunden kan ha spridit ut sitt foder och det kan dessutom vara så att hunden är mitt inne i en fällperiod. Då kan man också förvänta sig att det flyger runt rejält med päls i hemmet. En veckostädning i ett hem med hundar kräver ofta både dammning, skakning av mattor, vädring av andra textilier samt dammsugning och golvtorkning. Att jaga fatt på allt hundhår kan ta tid, och att dessutom få rent soffor, sängar och annat är mycket tidsödande. Men finns det några knep att ta till som gör städningen lättare?

Städa snabbare

För att slippa panikstäda eller göra storstädning är det bra om man plockar lite då och då, varje dag. När man har ätit ser man till att skölja av disken direkt och sätter den i diskmaskinen. Toaletten kan man hålla fräsch genom att man varje morgon tvättar av och torkar handfatet efter morgonbestyren. När man har ätit frukost kan man snabbt torka av bänkarna, skölja ur kaffebryggaren och ställa undan. Tvätten läggs på plats i tvättkorgen direkt och man ser till att det alltid finns toalettpapper på plats. Det gäller helt enkelt att lägga undan det man tar fram. På så sätt är hemmet alltid i ordning. När man är klar i köket på kvällen kan man ställa upp stolarna, dammsuga av och torka golvet. Då slipper man vakna till ett kök i oordning. Om man plötsligt ska få besök kan man snabbt sopa av golvet, torka av bänken, ta ut soppåsen och starta diskmaskinen. Snabbt och enkelt, trots att man har hund.